Ford Scorpio rajongói oldal - Főoldal
Alkatrész Chat Extrák Fórum Galéria
Letöltések Linkek Találkozók Technika Videók

Frissítve:
2012.05.17.

Részletek »

Aktuális találkozó:

2012.06.09.

VII. Ford Majális


Fórum topik

Részletek »


KedvezményezőinkFord alkatrész portál

eredeti Ford alkatrészek

20% Kedvezmény!

Részletek »

Partnereink

HostingCreator - a tárhelykészítő


Böngésző ajánló

Get Opera Browser
Cooling
Feltöltve: 2010.02.01.

Motor: 2.9i 24v Cosworth V6
Felszereltség: Ghia
Évjárat: 1995Ki miért Scorpiózik?
"Volt már többféle kocsim a 43 évem alatt. Volt szuper állapotú 123-as Mercim, amihez az évek alatt hozzá sem kellett nyúlni. Valamikor Dáciám volt, az első autóm. Szerettem, de aztán ugye elérkezett a behozott kocsik ideje. Nekem mindig perverzióm volt a nagy kocsik iránti vonzódásom. Vettem egy 14 éves Opel Senatort akkoriban. Kocsiszínhez színezett plüss belső, hozzászínezett műszerfal és egyéb kárpit, automata váltó, hat henger. Mit mondjak sosem felejtem el. Aztán vettem később egy dízel Vectrát, mert ugye az ám a gazdaságos. Keveset is evett , motorja se volt nagy, de már a kereskedésből hazafelé sírásra görbült a szám. El tudtam nyomni a legyet vezetés közben a jobb oldali szélvédőn. Soha nem tudtam örülni annak a kocsinak. Akkor már tudtam, hogy nekem csak akkor lesz huzamosan akár középkategóriás is az autóm, ha az élet valamiért kimondottan rákényszerít. Jött a Mercedes klasszikus. A 123-as Merci jó volt, gyönyörű volt, vitathatatlanul fílingje volt, de azért mégiscsak elavult technika. Ezután gondoltam veszek egy Audi 100-ast. Nem nagy motor mégis nagy kasztni, ráadásul tetszett is. De valami nem stimmelt. Nem tudtam felejteni a valamikori automata váltót, a hat hengert. Ma már tudom, hogy önmagában a spórolásból származó plusz, ha nem létkérdésből adódik nem biztos, hogy jót tesz az ember lelkének. Szóval kikopott az Audi.

Mit vegyek? Aztán eszembe jutott valami. Anno valamikor, valami képes újságban láttam egy Fordot. Úgy emlékszem még igazából meg sem jelent, olyan amerikás kinézete volt, rohadtul tetszett. Na meg ugye az amerikai autók... Ez a másik nem szexuális perverzióm. Mifene is volt az? Hoppá Internet! Hamar megtaláltam. Elolvastam róla mindent, már a Ti fórumotokat is olvasgattam, meg minden mást. Gondoltam sok hiba ide, sok hiba oda, ha ebből elkapok egy megkímélt egyedet, csak nem lesz vele gond. Megnéztem mennyi pénzem van, gondoltam beszámolom a gázosítás árát és meglátjuk. Félve írom a gázt mert sokan zsigerből gyűlölik. Nem tudom én már a Dáciámat is elgázosítottam. Az volt a hőskorszak. Szifon cserél mint a szódánál, aztán simán elmentem egyetlen korsó sört meginni 25km-re, majd vissza. Az összes benzines autómban volt gáz, szerintem semmi baj velük. Mondjuk a Scorpióval pont ráfaragtam, mert ugye a gáz szerelése hozta ki a kábelhibát. Ez jelentősen megnyomta a költségeket, mert szerelés után jött a hibakeresés. Aztán a kábel kiszedése. A gázosember azt nem vállalta. Másik szerelőnek könyörög, áthúzat. 40 rugóért adták a kezembe a köteget, aztán tették vissza. Aztán egy jó pár kilómétert overdrive nélkül jártam vele, mert a szerelőknek hiába adtam magam a kezembe jó minőségű kontaktsprayt, és ríttam, hogy ez a típus mennyire sebezhető elektromosan - majd ők tudják azt. Tudták. Osztánnék már csak váltóra menő csatlakozót kellett le meg visszatenni, hogy jó legyen. A spraynek ami kenőanyagot és védelmet is tartalmazott nyoma sem volt, pedig az a fajta egyértelműen hagy. Pedig azt is mondtam nekik, hogy minden csatit mégegyszer húzzanak le és tegyenek vissza, amikor összerakják. Gondolom az már 80 rugóba került volna, attól meg már ők is megijedtek. Na mindegy ez már a múlté, jó lett, nagy boldogság. Aztán kilikadt a hűtőm, most meg a fűtőradiátor, de ez azért más kocsinál is megtörténik. Mondjuk annak nem örültem mikor nekem is szép lassan elment az ABS és a kipörgésgátló. Azzal vigasztaltam magam, hogy a többin se volt mégse hiányzott. Azért kár, hogy ez a hiba megoldhatatlan, mint olvasom a fórumban.

Nehogy nagyképűnek higgyen bárki és ne értse félre a következő történetet, amely nem hazugság. Ha adott város plázájának tetején szép lassan keresem a parkolóállást (mert nincs hely) ezt a kocsit nézik az emberek és nem a mellette álló 15 milliós BMW-t! Sőt még annak a gazdája is érdeklődve figyel. És ez igaz, sőt ha vannak emberek mindig ez van! Persze jól tudom ez azért is van, mert nem tudják hova tenni az autót. De akkor is a szemük mindent elárul. Szerintem az hazudik, akinek nem hízeleg ez a helyzet. Nekem a külseje állatira tetszik, a belső tér meg egy álom. Az autómata váltó hatalmas, méltóságot kölcsönöz a vezetésnek, különösen a piros lámpától való indulásnak. Minek vennék másikat? Amíg bírom pénzzel hibák ide, hibák oda, minden reggel jóleső érzéssel ülök bele, hogy a közeli melóhelyemre hajózzak. Igazi hóbortommá vált a kocsi."


Vissza a Galériába

Impresszum
Újdonságok
Design: Poetry