Ford Scorpio rajongói oldal - Főoldal
Alkatrész Chat Extrák Fórum Galéria
Letöltések Linkek Találkozók Technika Videók

Frissítve:
2012.05.17.

Részletek »

Aktuális találkozó:

2012.06.09.

VII. Ford Majális


Fórum topik

Részletek »


KedvezményezőinkFord alkatrész portál

eredeti Ford alkatrészek

20% Kedvezmény!

Részletek »

Partnereink

NePauTo.hu - VolksWagen, Ford, Opel Magazin


Böngésző ajánló

Get FireFox
Gyuffko
Feltöltve: 2005.11.22.

Motor: 2.5 TD
Felszereltség: CL
Évjárat: 1990

"Az autóm egy 1990. augusztusi Ford Scorpio 2.5 TD CL. 2000 januárjában vásároltam 150.000 kilométerrel, s bár már közel 10 éves volt, sem a kor, sem a használat nem látszott rajta. Érdekesség, hogy az autót újonnan, magyar tulajdonosa ’90 augusztusában 0 kilométeresen vette Németországban, tehát nem kintről hozták be használtan. Szerelem lett első látásra, mert amikor megláttam a kereskedésben, beszámított autó volt, rögtön tudtam, ha a motorja rendben van, az enyém lesz. A vásárlás után azonnal szerviz és kuplungcsere, amire számítani lehetett a gumiszőnyegben látható „tűsarkú cipő” nyomok miatt. Az első és az oldalsó indexburákat kicseréltem fehér színűre, mert nem nagyon tetszett az eredeti sárga. Mikor elérte a 12 esztendős kort, természetesen megjelentek az első rozsdafoltok. Aztán 2002 karácsonyán egy defekt miatt enyhén megtörtem a bal hátulját, ami a 2003 nyarára tervezett teljes karosszéria-felújítást előrébb hozta.

Szerencsére volt karosszériás ismerősöm, aki intézett festőt, így az autó teljes festést kapott. Újakra cseréltem a lökhárítók díszcsíkjait, ködlámpákat. A belső tér gyári, kivéve a MOMO sport pedálsort. A már rozsdás gyári kipufogót a képen láthatóra cseréltem, nincs nagy hangja, azt nem akartam. Motorikus tuningra egyelőre nem is gondoltam, elég erős és elég jól megy az autó, 218.000 km van benne. Majd ha hozzá kell nyúlni a motorjához, akkor egy tuninggal kihozatom belőle, amit ki lehet. Mint a képeken látható, Ford jelek és feliratok sehol nincsenek az autón, így jobban tetszik. Sokan jönnek oda és kérdezik meg: „Ez milyen kocsi? Szép nagy!”.

Nagy alakításokat nem tervezek az autón, szerintem úgy szép, ahogy van, esetleg egy 17”-os garnitúrát, ha találok igényes, nekem tetsző felniket.

Ha ez megtörténik, arról is küldök képeket."Ki miért Scorpiózik?
"Azért szeretem a Scorpiomat, mert még soha nem hagyott cserben, hatalmas, a 195 centimmel is kényelmesen elférek benne és még mögém is beülhet bárki. Amikor beleülök olyan biztonságérzetem van, amit eddig nagyon kevés autóban éreztem. Normális vezető vagyok, vigyázok az autóra, így a fogyasztás is ritkán megy 8 liter fölé, ami nem rossz egy ekkora kocsitól. Ja, és IMÁDOM!!!"


Vissza a Galériába

Impresszum
Újdonságok
Design: Poetry