Biztosítéktábla takaró készítés és esőcsatorna tisztítás (1995+)


Alany: Driver '95-ös 2.0 16V Ghia Scorpioja


A Scorpionál igen nagy gondot jelent a biztosítéktábla beázása, ami abból adódik, hogy a szélvédőről lecsurgó víz ráfolyik az elektromos központra és abba behatolva zárlatot okozhat, vagy az eltömődött vízelvezető csatorna miatt történik ugyanez.
Ennek elkerülésére gumilapot tettem a két biztosítéktáblára, megakadályozva ezzel a víz ráfolyását, és kitisztítottam a víz elvezetésére szolgáló csatornát.

FIGYELEM! Motormosásnál kiemelt figyelmet kell a biztosítéktáblának szentelni e tekintetben!


- Kezdjük a pucolással. Egy jól működő porszívóra lesz szükségünk minél szűkebb szívónyílással, hogy beférjünk vele a kis helyekre is! Javaslatom az, hogy akkor kezdjünk e műveletbe amikor kiszáradt a felgyülemlett piszok. A biztosítéktábla tetejét a jobb hozzáférhetőség kedvéért levettem. Kezdetben kisebb csavarhúzóval lazítottam a koszt, amit a porszívó egyből kiszippant. A por és kisebb koszok eltávolításához fogkefét javaslok.
Ez egyszerű művelet, egyedül a biztosítékokra kell vigyázni, és hogy ne menjen bele kosz. De ezt az állandóan működő porszívó megakadályozza.

 

- Miután tiszta minden, én szilikon spray-el körbefújtam, a víz későbbi hatásosabb lepergetése céljából. Fedél vissza, azt is szilikonnal kezeltem.

 

- Ha nem sikerült beszerezni gyári gumitakarót, kivághatunk egy elhasznált autó- gumiszőnyegből is. Könnyen vágható, hamar el lehet találni a megfelelő méretet és alakot, hogy bepasszoljon. Én csináltam mindkét oldalra, az akkumulátort is beleértve és a fő biztosítéktáblára is.

 


Jó időtöltést!


Írta: Driver

Ugrás az oldal tetejére