Csomagtartó zár javítása (1995+)


Alany: Driver '95-ös 2.0 16V Ghia ScorpiojaA csomagtartó záram csak kulccsal vagy távirányítóval működött, a gombot nem lehetett benyomni, be volt rohadva. Ezért szét kellett szedni és kitisztítani, megolajozni.


Szükséges felszerelés

  -
-

közepes méretű csavarhúzó
tisztító, rozsdaoldó, kenő-olajzó anyag


Művelet

  - A csomagtartó belső kárpitját el kell távolítani, ehhez először a lámpáknál lévő műanyagot tartó csavart kell kicsavarni miközben enyhén kifelé feszítjük. A többi műanyag patent kis feszítéssel kijön.  - Húzzuk szét az elektromos csatlakozót!

  - A zárszerkezet jobb oldalán lévő villa alakú rögzítőt ujjal jobbra feszítjük, így kijön a helyéből és az elektromos nyitó szerkezet elválik a zártól.  - A zárat védő műanyag hengert lehúzzuk és a zárat felfelé kiemeljük a karosszériából.
  - Kívülről - belülről átitatjuk rozsdaoldóval és megjáratjuk a nyomógombot. Ha könnyedén mozog, megolajozzuk.  - Visszaszerelés fordított sorrendben:

  - Zár felülről vissza, műanyag védőhenger alulról rá, elektromos szerkezettel összeilleszteni és a rögzítőt jobbról balra rátolni, el.csatlakozót össze, próba, belső kárpit vissza.Kellemes időtöltést!


Írta: Driver