Tolatóradar beszerelése


Alany: Driver '87-es 2.0 karburátoros Scorpioja


Bár a lefényképezett használati- és beszerelési utasítás pontosan leírja pontról-pontra, hogy hogyan kell üzembe helyezni, azért mi mégis leírjuk:


Tartozékok

- Központi egység
- Kijelző (beépített piezzóval)
- Két érzékelő (más kiviteleknél ez lehet négy darab is)
Beszerelése

A központi egységgel kezdtünk, annak a tápellátását a hátsó lámpák egyikének a tolató lámpájára kötöttük be. Mivel csak akkor kell üzemelnie, amikor rükvercet kapcsolunk. Azt a csomagtartó oldalsó kárpitja alá ragasztottuk, ott nincs szem előtt.Fúrtunk két lyukat a hátsó lökhárítóra, hogy a vezetéket rejtve átfűzhessük rajta. Majd rácsatlakoztattuk a központi egységre.Felragasztottuk a tolatóradar érzékelőjét a lökhárítóra.Ezután már csak annyi dolgunk volt, hogy a kijelzőt valahogyan a műszerfal közelébe jól látható helyre tegyük. A csomagtartóból a jobb oldali küszöb kárpit alatt elvezettük a hosszú vezetéket, és végül a hamutartó alá, a váltó fölötti boxhoz rögzítettük.
Működése

Háromféle távolságot érzékel. 1,5 méteren belül lassan villogó jelzéssel és lassan szaggató sípoló hanggal jelzi a távolságot. A következő tartomány, amit érzékel az az 1 méteren belüli távolság. Ekkor már gyorsabban villog és gyorsabban sípol. 40 cm-en belül folyamatos sípolás szól állandó fényjelzés mellett.

Ultrahanggal érzékeli a távolságot. Az oszlopokat és a padkát is bejelzi. A tapasztalatunk szerint elég a kettő darab érzékelő, mivel így is elegendő távolságot érzékel. Oldal irányban is. Bizonyos dolgokat feleslegesen is bejelez, de ez csak megszokás és tapasztalat kérdése...


Leírása

(digitális fényképezőgéppel készültek a képek)


Megjegyzés

Megjegyzésként csupán annyit, hogy az 1995 után készült, vagyis Béka Scorpiokhoz már gyártottak tolatóradart. Így aki gyári eszközt szeretne beépíteni, annak ezt ajánljuk.

Lásd Executive autójában:
Nagyobb bevásárlóközpontokban kapható 2/4 érzékelős, sípolós/távolságkijelzős verzió is. Mi egy alap készüléket építettünk be, ez is tökéletesen megteszi. Áruk 5 és 20e HuF körül van jelenleg (2005. április).


Írta: Driver & Poetry

Ugrás az oldal tetejére